Les na Svjetskom kupu završio osmi!!


U Olimpijskom centru u kineskom gradu Ćingdao danas je odjedrena finalna regata za medalju, nakon četiri dana Svjetskog kupa i odjedrenih osam regata, Igor Les rangiran na 5. poziciji, jedrio je “medal race” među 10 sa vrha liste.

Svjetski kup završio je na 8. mjestu. Ovo je izuzetan uspjeh za našeg jedriličara, koji je vrhunski jedrio tokom cijelog kupa.
Igor Les je prvi crnogorski jedriličar koji je jedrio medal race u seniorskoj olimpijskoj klasi na Svjetskom kupu, što će ostati zabilježeno u historiji crnogorskog jedrenja.  Konačni rezultat bio bi mnogo bolji da nije oštećen odlukom sudija koji su, usprkos potpuno drugačijem prikazu na elektronskom praćenju, dosudili prestup na startu.

Iz Kine se javio i Les: “Zadovoljan sam ovom regatom, ne samo zbog toga što sam ušao u 10 najboljih, već i zato što sam puno naučio. Nakon Kiela još jednom sam potvrdio da sam dosta popravio start i taktiku, koja mi je do sada stvarala probleme. Svjestan sam da trebam još puno raditi da bi bio top jedriličar kao što su moji prijatelji sa kojima treniram, Tonči Stipanović i Pavlos Kontides, kojima čestitam na osvojenim medaljama.”

Tonči Stipanović, jedriličar JK Mornara iz Splita, osvojio je zlato. Stipanović je osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riu, ujedno i prve ikada olimpijske medalje u jedrenju za Hrvatsku. Kipranin Pavlos Kontides osvojio je srebro, inače je za Kipar donio prvu olimpijsku medalju iz Londona 2012. Đovani Kokoluto, Italijan izborio se za bronzu – kaže se u saopštenju JK Delfin iz Tivta.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017