Novi sajam jachtinga u Tivtu


Za drugi po redu „ MYBA   Superyacht  Pop-up Show“ sajam super jahti i charter industrije koji će se početkom rujna održati u luksuznom nautičkom naselju i marini Porto Montenegro u Tivtu, do sada se prijavilo 17 mega jahti i 92 brokera, agenta i predstavnika firmi koje se bave pružanjem usluga u jachtingu iz cijelog svijeta.

Sajam čiji je osnovni cilj da se po završetku špica glavne nautičke sezone sretnu brokeri, agenti i ostali sudionicii u lancu industrije iznajmljivanja i prodaje mega i super jahti, kao i predstave i obiđu neka od plovila koja se nude u charter, organizacije se u suradnji Porto Montenegra i prestižne međunarodne asocijacije brokera  MYBA , a svoje premijeru imao je lani.

Nautičku manifestaciju koja će svoje drugo izdanje ove godine u Tivtu imati od 2. do 5. rujna, Yachtingpages.com uvrstio je na listu top-pet novih jachting sajmova u svijetu.U odnosu na 76 prošlogodišnjih učesnika, ovogodišnja do sada prijavljena 92 agenta i brokera pokazuju da tivatski sajam ima svoje stabilno mjesto među profesionalcima koji rade u izuzetno brzo rastućem biznisu charterovanja mega i super jahti na Jadranu i u regiji istočnog Mediterana.

Među 17 do sada prijavljenih jahti najmanja je 24 metra duga jedrilica “Kirke”, a najveća je 58-metarska motorna jahta “Lord of the Seas”.Sudionici sajma su i neki brodovi koji se unazad par godina redovno pojavljuju u Crnoj Gori, odakle najčešće i počinju svoje chartere po Jadranu i Egeju, poput 33-metarske “Lady Sunshine”, 41 metra duge “Riane” ili 50 metara duge jahte “Joy Me”.Brokeri koji su bili na lanjskom, ili će učestvovati na ovogodišnjem izdanju “ MYBA  Pop Up  Superyacht  Showa” u Tivtu, u izjavama  medijima, slažu se da je riječ o jednom od najbolje organiziranih događaja u ovom dijelu Europe i da sajam ima veliki značaj imajući u vidu atraktivnost jadranske obale, te povoljnosti koje jachting industrija uživa u Crnoj Gori.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017