Potopljena 8-metarska jahta


Jahta dužine 8 metara, vlasništvo državljanina Srbije, potonula je na Kaluđerovini, priopćeno je iz Službe zaštite i spašavanja Općine Tivat. Do potapanja je najvjerojatnije došlo zbog veoma jakog vjetra.

Služba je poziv za pomoć dobila u 20, 45 sati i vrlo brzo je na teren stigla prva ekipa vatrogasaca, kazao je zapovjednik Službe, Zoran Barbić istaknuvši da je za sedam minuta na mjestu potapanja bila još jedna ekipa. Međutim, već je bilo kasno, jahta je već bila potonula.

Pored pripadnika Službe spašavanja Tivta i članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli, njih 12, na terenu je bila i plovna jedinica MUP-a i inspektor Lučke kapetanije iz Kotora, Željko Lompar. 

Konstatirano je da nije došlo do izlijevanja goriva ni maziva iz potopljenog plovila čijem će se vađenju pristupiti čim se stvore uvjeti, odnosno čim prestanu jaki naleti vjetra.

Pripadnicima općinske Službe spašavanja to je bila treća intervencija tijekom dana, osim potrage za nestalim francuskim turistom na području Vrmca, vatrogasci su oko 19 sati ugasili manji požar na Lovanji.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017