U PORTO Montenegro uloženo 400 miliona eura


U projekat „Porto Montenegro", koji realizuje kompanija „Adriatic Marinas", od 2006.godine do danas uloženo je ukupno 396 miliona eura.
portomontenegro 1 5915
Prema projektu je predviđen nastavak izgradnje marine i povećanja broja vezova do 850, ali to zavisi od tražnje tržišta, kazao je Radio Tivtu, PR menadžer kompanije, Danilo Kalezić navodeći da se ne može govoriti o fiksnom broju vezova jer 850 može biti za jahte od 24 metra, odnosno 650 za plovila dužine od 100 metara.„Broj zavisi od toga kako će se marina pozicionirati na tržištu u narednih nekoliko godina, ali u svakom slučaju slijedi izgradnja još najmanje 250 vezova", kazao je Kalezić podsjetivši da je trenutno u marini na raspolaganju 450 vezova.Do sada je realizovano nešto malo manje od 50 posto projekta. Površina je 24 hektara i još uvijek fizički nije zauzeta polovina tog prostora.
portomontenegro 4 5915
To, prema riječima Kalezića, nije ni planirano jer je predviđen zajednički prostor, javne površine, parkovi. Prva faza realizacije projekta odnosi se na izgradnju rezidencijalnih objekata u nautičkom naselju, dok je druga vezana za izgradnju marine.regent klubU nastavku realizacije projekta predviđena je izgradnja objekta turističko - ugostiteljske namjene. Gradnja „Regent pul klub rezidencije" planirana je na lokaciji, u neposrednoj blizini hotela „Regent".„U toku je izrada biznis plana, a objekat će konceptualno biti vrlo zanimljiv, vezan za hotel i fizički, a i brendom", kazao je Kalezić navodeći da će biti ispoštovano graditeljsko nasleđe Boke.Planirano je i otvaranje cazina pa su već u toku pregovori sa svjetskim brendovima jer kompleks kakav je „Porto Montengro" zahtijeva da ima i takvu uslugu sa pet zvjezdica. U kompaniji „Adriatic-Marinas - Porto Montenegro" se nadaju da će operatera naći u sledećih nekoliko mjeseci da bi početkom naredne godine, a možda i ranije govoriti o konkretnim imenima i dinamici planova.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017