Desetak nautičara spašeno rukom Crnogorske službe spašavanja iz olujnog mora


Crnogorska Služba spašavanja Uprave pomorske sigurnosti u nedjelju je u dramatičnoj akciji spašavanja izvukla iz mora više od 10 nautičara tokom jakog nevremena koje je u popodnevnim i ranim večernjim satima zahvatilo akvatorij Crnogorskog primorja od Bara do Budve.

Jak sjeverni vjetar, koji nije bio najavljen u meteorološkim izvještajima, puhao je brzinom i do 30 čvorova na sat i iznenadio brojne nautičare na različitim plovilima na moru.

Početak akcije bio je oko 15 sati, kada su spasioci, po pozivu u pomoć, bili pozvani da otegle u luku oštećeni gliser bez pogona. Doteglili su gliser do luke Bar gdje su doktori konstatirali da povrede muškarca i žene, koji su bili u gliseru, nisu opasne po vitalne funkcije.
Nadalje, Služba spašavanja rekla je podgoričkim medijima da su oko 18 sati izvukli iz mora šest osoba koje su bile u gliseru prije nego što je potonuo približno dvije milje od obale. Te su osobe provele u moru više od dva sata i bile su promrzle pa im je pružena medicinska pomoć.

Služba je zatim intervenirala na Crvenoj plaži kod Čanja, između Bara i Budve, gdje se nasukala 15 metara duga jedrilica na kojoj je bilo pet osoba koje su prevezene prema bolnici u Baru.

Sljedeća intervencija bilo je spašavanje trojice mladića s pedalina, a sličnih je akcija bilo sve do kasnih večernjih sati i sve su uspješno završene zahvaljujući Službi spašavanja na moru i Graničnoj pomorskoj policiji u Baru.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017