Vlada odobrila pripremne radove


Vlada je odobrila zahtjev kompanije Northstar i dala suglasnost za izvođenje pripremnih radova većeg obima za gradnju objekata u turističkom naselju Monterose, u mjestu Rose, na herceg novskom dijelu poluotoka Luštica.

Riječ je o objektu od općeg interesa, koji obuhvata realizaciju hotela površine 242 hiljada metara kvadratnih, vila čija površina iznosi nešto preko sedam hiljada kvadratnih metara, parka i uređenog kupališta s pratećim sadržajima.

Planirani pripremni radovi trebali bi trajati šest mjeseci. Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je urbanističko tehničke uslove za gradnju objekata turističkog naselja Monterose.

Poslanici u Skupštini u utorak su razmatrali izvještaje o realiziranim investicijama po osnovu ugovora o zakupu herceg novskog i tivatskog dijela poluotoka Luštica, kao i vojarne Kumbor.

Poslanici stranaka su ocijenili da bi, zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, trebalo raskinuti ugovor sa Northstarom. Premijer Milo Đukanović je, međutim, sredinom lipnja u okviru posjete Herceg Novom, kazao da je ohrabren inicijativnosti partnera u projektu Northstar, koji će vrlo brzo početi s realizacijom projekta.

On je ranije naveo da je investitor podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za pripremne radove i da će taj zahtjev biti vrlo brzo riješen u Ministarstvu. 

„Imamo sve pretpostavke da tamo počne realizacija projekta. Ohrabrujuće je da je investitor dao prijedlog sporazuma oko izgradnje infrastrukture, a obaveza je bila države da je izgradi. To nisu jeftini projekti. Investitor je izračunao da bi to moglo koštati oko 18 milijona eura i dao je ponudu da to izgradi, a da se ulaganje odbija kroz njegove obaveze za zakup. Vrlo brzo ćemo odgovoriti“, rekao je Đukanović.

Zemljište na poluotoku Luštica u Općini Herceg Novi dato je u dugoročni zakup na 90 godina konzorcijumu koji sačinjavaju kompanija Northstar i „Equest Capital Limited Jersey“. Ugovor o dugoročnom zakupu je potpisan 11. rujna 2009. godine, a stupio je na snagu u 26. kolovoza 2013. godine potpisivanjem protokola o njegovoj punopravnosti 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017