Uvod u dinamično ljeto u Porto Montenegru


Posjetioci će imati priliku da pročitaju originalne novinarske tekstove o prvoj podmornici koja je uplovila u Boku, u uplovljavanju broda Jadran, pomorskoj havariji, ali i o svakodnevnim temama i aktualnostima naših starosjedilaca – život uz more i od mora.

Koncerti, regate, izložbe i umjetnički performansi samo su neki iz bogatog programa dešavanja koja je za lipanj mjesec pripremio menadžment nautičko-turističkog centra Porto Montenegro u Tivtu. Do kraja mjeseca zidove Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra krasit će dvije izložbe -  jedna će predstavljati svojevrstan prikaz novinarstva prve polovine 20. vijeka, i novinskim člancima u vezi sa Tivtom, a nakon toga i izložba nekih od naj značajnih crnogorskih likovnih umjetnika pod nazivom “Majstori suvremene crnogorske likovne umjetnosti,” a po odabiru galerije “Gayo”. Izložba pod nazivom “Požutjele strane - Tivat kroz novinsku građu”, bit će postavljena od 5. do 17. lipnja u Zbirci pomorskog nasljeđa. 
Izložba “Majstori suvremene crnogorske likovne umjetnosti”, po odabiru galerije “Gayo”, biće otvorena 19. lipnja, u Zbirci pomorskog nasljeđa. Djela Fila Filipovića, Voja Stanića, Dada Đurića koja su obilježila ne samo crnogorsko suvremeno slikarstvo, već su i sa velikim udjelom ušla i na svjetsku likovnu scenu XX vijeka, kao i djela Ratka Odalovića, koji obilježava novi period i pridružuje se svojim zemljacima, velikanima proteklog vijeka, publici će biti dostupna u periodu do 7. lipnja. 

Konceptualna radnja “Supermarket” u rezidencijalnom kompleksu “Milena” biće domaćin timu “Southern Soul Festivala”, a na zabavi koja je otvorena za sve posjetioce 4. lipnja, od 19 sati, biće predstavljeni jazz, soul, disco i house sadržaji koji će biti "lajt motiv" festivala u Ulcinju, a koji se održava od 25. do 28.lipnja.Dizajnerski dućani ili multibrend radnje u Porto Montenegru i ovog ljeta će ponuditi internacionalne modne brendove - Mooi, Misahara, Fashionistas, Heidi Klein, Anamar, konceptualna radnja Supermarket, ali i nova radnja Genny samo su neki od dizajnerskih dućana koji nude internacionalne modne brendove i opravdavaju epitet Porto Montenegra kao izuzetne šoping destinacije. Delicije internacionalne ili autentične tradicionalne kuhinje Mediterana posjetioci mogu degustirati u jednom od četiri restorana u naselju, od italijanskih specijaliteta, preko domaće tradicionalne kuhinje do vjerovatno najboljeg sushija na obali, a za ovu sezonu šefovi kuhinja pripremili su nove gastro delicije. Klub The Clubhouse tokom cijelog mjeseca lipnja organizira zabave, od gledanja Finala nogometne Superlige, do salsa, zabava i različitih promocija popularnih pića.                                           


Svi ljubitelji jedrenja uživat će i ovog mjeseca na Velikoj Porto Montenegro regati, 6.lipnja, i na sesijama jedrenja na BLU26 jedrlicama, ali i satovima za najmlađe. Intenzivan tečaj jedrenja biće organiziran 27. i 28. lipnja, a posjetiocima je na raspolaganju I Sportski klub Porto Montenegra sa svim svojim sadržajima- teniskim i terenima za squash, fitness centrom, kuglanom, stolnim tenisom, te jogom i sličnim.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017