Prvoklasna Tivatska marina za kapetana Hitcha!


Glavni čovjek tzv. „Zlatne flote" (Golden Fleet) jahti saudijske kraljevske kuće, kapetan Mike Hitch, veoma je zadovoljan uslugama koju 4 broda te flote dobivaju u svojoj novoj matičnoj luci – elitnoj tivatskoj marini za superjahte i nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu.

Hitch je zapovjednik na „admiralskom brodu" flote – 124 metra dugoj ultraluksuznoj superjahti „Golden Odyssey" koja je prošle godine napravljena u čuvenom njemačkom brodogradilištu „Lurssen" i od studenog 2015. ima svoj stalni „dom" u Tivtu. Vezove na kraju mula 1 Porto Montenegra ova jahta veličine omanjeg kruzera dijeli sa ostalim brodovima iz „Zlatne flote" – nešto starijom 82 metra dugom jahtom „Golden Odyssey 2", pratećim brodom „Golden Shadow" dugim 65 metara i 30 metarskom „malom" jahtom „Golden Osprey".

„Kada sam prvi put došao ovdje 2013., moj prvi utisak je bio da je Porto Montenegro potpuno nova, suvremena marina prve klase. U ovu marinu investirane su ogromne svote novca i to se vidi na njenim kapacitetima koji su zaista prvoklasni i u svjetskim okvirima"- kazao je kapetan Hitch za novi broj specijaliziranog magazina za članove posade superjahti, britanski „The Crew Report".

On je dodao da je na Mediteranu vrlo teško naći vez koji može primiti jahtu dužu od 100 metara, a takvih je u Porto Montenegru nekoliko na raspolaganju. Istakao je da uz dobre sadržaje koje ima tivatski nautički centar, jedan od presudnih razloga zašto je „Zlatna flota" sa Porto Montenegrom potpisala 30-to godišnji ugovor za stacioniranje svojih brodova u Tivtu, dobra geografska pozicija Crne Gore i njena blizina u odnosu na poznate jahting destinacije u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj.

„Mi ovdje recimo, na brodu imamo superbrzi bežični internet od 50 mb, a tu su i priključci za kopnenu kanalizacijsku, električnu i vodovodnu mrežu. Kako Crna Gora nije članica Europske Unije, u Porto Montenegru imamo mogućnost snabdijevanja gorivom oslobođenim od carine, trošarina i poreza, što nam zaista daje ogromnu uštedu u operativnim troškovima naših brodova. Druga velika prednost ove marine i Crne Gore su vrlo razumne cijene, ne samo za usluge koje nam pružaju snabdjevači brodova, već i usluge koje plaćaju članovi posade kada izlaze sa jahte u lokalne trgovine i kafiće."- objašnjava britanski skiper.

Hitch je pohvalio sadržaje nautičkog naselja Porto Montenegro koje ono nudi za zabavu i rekreaciju članova posade jahti vezanih u marini – počev od brojnih ugostiteljskih lokala i trgovina, bogato opremljenog sportskog centra, do čak privatne skijaške kolibe koju Porto Montenegro ima u Kolašinu. Uz usluge koje im pruža marina-tim Porto Montenegra, Hitch je pohvalio i ljubaznost lokalno stanovništva, ali i sugerirao da treba raditi na poboljšanju avio-dostupnosti Crne Gore, pogotovo tijekom zimskih mjeseci.

Inače, najmanji brod „Zlatne flote" – 30 metara duga drvena jahta „Golden Osprey" već neko vrijeme nalazi se na redovnom godišnjem remontu u tivatskom brodogradilištu „Navar" u Bonićima koje je također, opravdalo visoka očekivanja i standarde menadžmenta „Golden Fleet-a".

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017