U Marini Bar dube dno za mega jahte


Marina Bar je prošlu poslovnu godinu završila sa profitom od 286.159, što je prvi pozitivan rezultat od privatizacije kompanije 2009. godine, konstatovano na skupštini akcionara održanoj prošle sedmice.    
marinabar1 22715
- Dobar geografski položaj, veličina, broj vezova, odgovoran državni menadžment, pozitivno poslovanje u 2014. i planovi za dalje investicije, uz činjenicu da Mediteran učestvuje sa 49 odsto u svjetskim prihodima od nautičkog turizma, daje nam za pravo da kostatujemo da Marina Bar ima sigurnu perspektivu – ocijenio je član uprave barske kompanije profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore dr Nikola Milović i podsjetio da se Marina, sa 700 vezova u moru i 250 na kopnu, svrstava u red najvećih na Jadranu.
- Planiramo dalje zaokruživanje Marine kao nautičkog prostora, največeg u Crnoj Gori. Osim gabarita, jedan od najznačajnijih atributa je blizina tri regionalne nautičke ,,top destinacije“ (Italije, Grcke i Hrvatske), što je u funkciji razvojnih planova da Marina Bar bude nautičkoturistički centar visoke klase – naveo je Milović i istakao da je planirana sanacija glavnog, sekundarnog lukobrana i svih gatova.- Neophodno je dubljenje plovnog kanala i akvatorijuma gdje se nalaze komunalni vezovi, čime bi se dobio prostor za smještaj većeg broja mega jahti, čiji su vlasnici u posljednjoj godini sve više zainteresovani za usluge naše marine - objasnio je Milović i istakao da se ,,ovakvim proaktivnim pristupom, koji podrazumijeva inicijative u svim segmentima kompanije, kao i komunikaciju sa državnim institucijama i pravnim subjektima u pravcu promovisanja strategije i pozitivnih promjena, stvaraju uslovi za pronalaženje kvalitetnog partnera u susret novoj privatizaciji Marine Bar“.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura. 

July.23.2019

37. NAUTIC SHOW - Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju od 16.04.-19.04.2019

Za nekoliko dana pocinje sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju.

April.11.2019

Regata Bari – Herceg Novi – „EST 105 Libera 2017“

Potpisan je ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“ između potpredsjednika općine Herceg Novog Dragana Jankovića i pred

March.02.2017

Završila regata “Velika nagrada Mornara”

Zadnji dan regate "Velika nagrada Mornara” u Splitu je prošao bez vjetra i bez

March.01.2017

Team YiC posjetio sajam brodova u Dusseldorfu

Team Yachts in Croatia je posjetio najvažniji europski na

January.25.2017